Skip to content

Over ons

Sinds 1929 jouw betrouwbare leverancier voor vaste- en vloeibare brandstoffen.

Historiek

Ongeveer 90 jaar geleden richtte Pierre Fournier een steenkoolhandel op in Menen. Na constante veranderingen en investeringen zijn we op vandaag een modern en performant familiebedrijf die wordt geleid door de vierde generatie. 

Steenkool blijft een belangrijk product voor ons maar ondertussen ligt de focus ook op andere producten zoals stookolie, diesel, benzine, ad blue, pellets en brandhout. Daarnaast worden er ook enkele tankstations uitgebaat in Menen, Rekkem en Le Bizet. 

Met onze moderne vloot van een achttal vrachtwagens (van verschillende types) kunnen we snel en flexibel leveren op maat van onze klanten. Geen levering is te moeilijk of ingewikkeld voor ons.  

Dankzij onze geografisch interessante ligging tegen de Franse grens voeren wij ook brandstoffen uit naar Noord-Frankrijk. De Franse markt vertegenwoordigt ongeveer 70% van de omzet. Natuurlijk zijn we ook actief in Vlaanderen en Wallonië.

Door onze jarenlange ervaring kunnen we zeer klantgericht werken. Wens je een snelle, correcte levering aan de juiste prijs? Dan ben je zeker bij ons aan het juiste adres!

1929
Card #1
Opstart kolenhandel door Pierre Fournier te Menen
1929
1955
Card #2
De zoon van Pierre, Etienne, startte in 1955 bij zijn vader. Samen bouwden ze de zaak verder uit.
1955
1983
Card #3
De derde generatie zette het familiebedrijf verder in de jaren ‘80. Zowel de kolenhandel als de vloeibare brandstoffen bleven hun hoofdactiviteit.
1983
2012
Card #4
Instap vierde generatie. Het familiebedrijf blijft groeien. Zo openden ze in 2014 een carwash aanpalend aan het tankstation in Menen. En werd in 2018 een derde tankstation geopend, in Rekkem.
2012
"We staan zelf in voor de leveringen. In Frankrijk zie je dat bijna nergens. "
Julie Fournier
Zaakvoerder
"Door onze jarenlange ervaring kunnen wij steeds de beste service aan de scherpste prijzen garanderen."
Maxime Fournier
Zaakvoeder
Play Video

wtv

Een blik achter de schermen

Ons team

In 2012 nam de vierde generatie Fournier zijn intrede.

Ondertussen bestaat Fournier-Cavos meer dan 90 jaar. Samen met ons team van 10 medewerkers streven naar de warmste service aan de beste prijzen.